Nieuwste trommelfilters Inazuma koi en zwemvijvers exclusief voor AUGA

Wat goed is kan nog beter; Inazuma uit Duitsland heeft de lat nog hoger gelegd met haar technische vernieuwingen.

De volautomatisch werkende micro-filtersystemen, geschikt voor het reinigen van water in bassins, koi- en zwemvijvers, visvijvers en andere waterprojecten zijn leverbaar met of zonder biokamer. AUGA heeft van Inazuma de import voor Nederland voor dit mechanisch en zelfreinigend filter van topkwaliteit verkregen.

De hoogwaardige afwerking – geheel in rvs 304 – , betrouwbaarheid, efficiënte filterwerking en eenvoud in gebruik, zijn de specifieke kenmerken voor deze systemen.

Trommelfilters worden al decennia toegepast in de industriële waterzuivering. De laatste jaren zien we een toenemende interesse uit de koi- en zwemvijver markt.

Dat is begrijpelijk, gezien de hoge betrouwbaarheid, grote capaciteit en efficiënte werking van deze systemen, die water tot 70 Mu filteren en het feit dat deze apparaten tegen “onderhoudsvrij” aanleunen, onderhoud beperkt zich werkelijk tot periodieke controle van de trommelzeef, op mogelijk achterblijvende vuilresten.

Het systeem werkt verder volautomatisch, plaatsing kan pompgevoed en in gravity opstelling waarbij de installatie maar 11 cm hoger opgesteld staat als de waterspiegel.

De prijsstelling van deze apparaten is door de jaren heen gunstiger geworden, omdat deze filters seriematig geproduceerd kunnen worden. Er wordt echter geen enkele concessie gedaan aan kwaliteit. Het gehele systeem is uit roestvrij staal vervaardigd, incl. de geïntegreerde spoelpomp.

Bij de levering behoort ook een besturingssysteem, dat d.m.v. een vlottersysteem de trommelmotor en spoelpomp aanstuurt.

Een dekselbeveiliging schakelt het gehele systeem uit als deze geopend zou worden.

De uitvoering zonder biokamer is een fantastisch mechanisch filtersysteem, voor vijvers en zwemvijvers waar de biologische zuivering op andere wijze plaatsvindt.

Het trommelfilter van Inazuma met biokamer biedt een totaaloplossing voor het mechanisch en biologisch zuiveren van alle type’s vijvers en koivijvers. Vuil verzamelt zich in de trommel en wordt door de spoelpomp automatisch gereinigd. Het vuil valt in de vuilgoot, die ook voorzien is van een spoelnozzle. Tijdens de reiniging van de trommel spoelt het vuil door de goot naar riool of andere voorziening.

Spoelen geschiedt door de geïntegreerde spoelpomp, die uitsluitend met vijverwater spoelt, een waterleiding hoeft hiervoor dus niet aangelegd te worden.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de technische info over de trommelfilters.

Auga Water Zuiveren - Inazuma Trommelfilter water filteren en zuiveren