Kennissessie AUGA en Ecolan

Op woensdag 21 februari gaven AUGA en ECOLAN ’n kennissessie over

pompen/techniek/vijveraanleg aan 4 wedstrijdteams die meedoen aan de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.

Teams van het Clusius college, Wellantcollege (2 teams) en AOC Oost bereiden zich voor op de De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. Deze wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de AOC’s.

De teams van jonge vakmensen laten zien wat zij kunnen. Voor hen is deze wedstrijd een uniek leermoment en een onvergetelijke ervaring. Het geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Doel van de wedstrijd is ook om jongeren te laten zien dat het vak van hovenier veelzijdig en interessant is.

Uiteindelijk is het de bedoeling om in drie dagen een complete tuin aanleggen. Een tuin waarin veel facetten van het hoveniersvak zijn verwerkt, waarbij bewegend water met de pompen van AUGA een vast onderdeel uitmaken. Dat is de opdracht die de aankomend vaklieden tijdens de consumentenbeurs TuinIdee uitvoeren op 22 t/m 24 februari in de Brabanthallen ’in s-Hertogenbosch.

Het beste team mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Tuinaanleg noemen. En zal deze titel verdedigen tijdens EuroSkills 2018 in Budapest!

Auga Amazing Water - Kennissessie - 900x540