Fontein in Borne in werking gezet

Fontein Weideplas in Borne feestelijk in werking gezet.

De Weideplas in Borne is geheel gerenoveerd, op de foto de vertegenwoordigers van de Wijkvereniging, Waterschap en Gemeente Borne, die de handen ineen geslagen hebben voor dit project.

Met een gezamenlijke druk op de knop werd de fontein in werking gezet en het project opgeleverd.

AUGA heeft de fontein geleverd aan Gerwers Wegen/Water/Groen uit Tilligte, als hoofdaannemer voor het gehele project. De installatie is in samenwerking met Pompen Techniek Nederland (PTN) geplaatst. Voor dit project is bewust gekozen voor een volwaterstraal, omdat bij deze fonteinkoppen de vuildoorlaat het grootste is, het betreft natuurwater waarbij vervuiling altijd een rol speelt.

Met een straaldiameter van 45 mm wordt het een robuuste fontein, getuige de foto.

Speciale aandacht is aan de pomp geschonken, hier is gekozen voor een laagtoerige onderwaterpomp van industriële kwaliteit, met hoog rendement. Een r.v.s. zuigkorf in de vorm van een kooiconstructie, houdt grof vuil buiten de pomp en fonteinkop.

De schakelkast is voorzien van een frequentieregelaar met windmeting, de fonteinhoogte wordt aangepast aan de windsterkte. Dit voorkomt het overmatig verwaaien van water bij sterke wind.

Tot slot werden LED schijnwerpers gebruikt voor het aanlichten van de fontein. AUGA importeert professionele schijnwerpers van het merk FONTANA, specialisten op dit gebied. 3 schijnwerpers van elk slechts 48 W zorgen voor het aanlichten met warm- wit licht.

Wij wensen de Gemeente Borne veel plezier met het waterproject. Bijgeplaatste foto is overgenomen uit “Borne Boeit”.

Auga Water Vormgeven - Fontein Borne - 900x540