Fosfaatfilters Phospat: natuurlijke oplossing voorkomt algengroei

Natuurlijke oplossing voorkomt algengroei: FOSFAATFILTERS van PHOSPAT®

Bezitters van biologische zwemvijvers, zwembaden, vijvers of waterpartijen hebben veelal in de zomer een probleem met overmatige algengroei in de vijver en het helofytenfilter, wat vaak te wijten valt aan het hoge gehalte fosfaat in het betreffende water. De oplossing zit in de fosfaatfilters.

Een geheel biologisch gezuiverde zwemvijver of zwembad is een sterk toenemende trend, mede als gevolg van warmere en langere zomerperiodes. Begrijpelijk, omdat het traditionele, door chloor gezuiverde zwembad niet altijd meer past bij de wens tot natuurlijke beleving van recreatief water.

Helder, gezond en natuurlijk zwemwater is tegenwoordig uitstekend te realiseren met biologische zuiveringssystemen.  Eventueel wordt dit ondersteund met techniek, waardoor een biologisch gezuiverd zwembad op het oog niet meer te onderscheiden is van een traditioneel zwembad.

Met praktisch oneindige bouwvariaties en de combinatie met natuurlijke filtermethodes zoals waterplanten, vormt een zwemvijver een harmonische eenheid met de tuin.

De warme voorjaarsdagen en extremere zomertemperaturen met veel zonlicht, kunnen wel hieraan gerelateerde gevolgen veroorzaken; ongecontroleerde algengroei veroorzaakt door een te hoog fosfaatgehalte in het water, dat boven de 0,035 mg/l leidt tot extra algengroei. Dat komt niet alleen voor bij biologisch gezuiverde waterpartijen. Het speelt ook bij andere waterpartijen zoals fonteinbassins, waterbassins en waterspelen.

PHOSPAT® fosfaatfilters

Om algengroei tegen te gaan, dient het fosfaatgehalte onder controle te worden gehouden.  Een PHOSPAT® fosfaatfilter is een uitstekende, natuurlijke oplossing voor biologische zwemvijvers en zwembaden en alle andere genoemde waterpartijen, waarmee toevoegen van chloor of andere chemicaliën ter bestrijding van algen niet meer nodig is.

Het hart van de PHOSPAT® patroon bestaat uit de fosfaatbinder Phoslamin, dat speciaal voor bovengenoemde vijvers en waterpartijen ontwikkeld is.

PHOSPAT® werkt door een combinatie van 2 fosfaatbinders, die het fosfaatgehalte verlagen tot de kritische waarde van 0,035 mg/l. en neemt de stoffen die algen voeden uit het water.

Andere pluspunten voor de inzet van PHOSPAT® zijn een korte reactietijd, geen residuen in het water. Bovendien werkt PHOSPAT® onafhankelijk van de pH-waarde en het zuurstofgehalte van het water.

PHOSPAT® fosfaatfilters:

  • Reduceert het fosfaat in het water en ondersteund het biologisch filter.
  • Ontwikkeld voor vijvers, biologische zwemvijvers en zwembaden, (stads)fonteinen en waterspelen.
  • Geschikt voor verschillende watervolumes van 50 tot 750 m³ en combineerbaar voor grotere watervolumes.
  • Grote opname capaciteit van PO4/3.
  • Genormeerde aansluitingen.
  • PHOSPAT® beschermen tegen vervuilen met een PHOSPAT® Secure voorfilter

Klik hier voor de complete folder van AUGA.

 

Auga Amazing Water - Phospat fosfaatfilter 2 - 900x540