Auga Water Bewegen - circulatiepomp-waterspuwer - waterval - Banner
Ieder waterproject is afhankelijk van de circulatiepomp; zonder pomp staat alles stil.

AquaFlow pompen functioneren zowel onder water als naast het water – droog opgesteld. Dat is bij praktisch geen enkele andere pomptechniek mogelijk en maakt ons programma zo uniek.

Bewegen

Vijverpomp voor bewegend water

Vijverpompen worden gebruikt om water in beweging te brengen en te laten circuleren. Bewegend water betekent immers zuurstofrijk water, noodzakelijk voor een gezonde vijver in de tuin.

Vijverpomp kiezen om water te bewegenAUGA - Water Aanleggen - Watervalschaal Aluminium (6)

De keuze aan vijverpompen is zeer divers, waarbij de toepassing de keuze bepaald. Zo zijn er vijverpompen voor ornamenten, kleine beekloopjes en watervallen. Er zijn pompen die in en/of buiten het water (onder de waterspiegel) worden geplaatst, er wordt dan gesproken over nat of droogopstelling. Grote en zwaardere vijverpompen worden vaak toegepast bij continu gebruik omdat ze keramische lagers bevatten. Verder zijn er nog krachtiger en speciaal ontworpen pompen om grote watervallen en fonteinen met een grote hoogte te kunnen realiseren. Alle AUGA en Messner vijverpompen zijn gekenmerkt door een laag tot zéér laag energieverbruik. Gezien de grote keuze aan pompen zijn in 1 oogopslag kenmerken en capaciteiten van vijverpompen in een keuzetabel voor vijverpompen ondergebracht.

Vijverpomp onderhouden

De meeste pompen voor vijvers bevatten een soort korf die het grof vuil tegenhoudt. Maak deze met enige regelmaat schoon! Bij sommige types pompen is het mogelijk de rotor (of de loopeenheid) uit de vijverpomp te halen en deze schoon te maken. Het is aan te raden, de pompen en rotoren ook regelmatig te onderhouden, zeker als het water hard en dus kalkrijk is. Aanbevolen wordt om bij voorkeur gebruik te maken van een ontkalkingsmiddel wat biologisch afbreekbaar is.

Vijverpompen assortiment

Onderstaande pompen vormen een klein deel van het assortiment pompen, alle pompen voor vijvers zijn ondergebracht in de discipline water bewegen.

 

 

auga bewegen boosterpompen messner benelux vivaria aquaflowBewegen met AquaFlow In-line boosterpompen, WB serie

De WB serie is uitsluitend voor gebruik onderwater en is uitgevoerd met een zuigkorf. De techniek van de ingebouwde pompen is verder gelijk aan de B serie. Deze pompen worden toegepast voor grotere fonteininstallaties, filtersystemen en andere grote waterprojecten zoals aanleg zwemvijvers en watervallen.

AUGA Water Bewegen - Messner pompen - 900x540Bewegen met vijverpompen middels een vijverpompenkeuzetabel

Het grote aanbod pompen maakt de keuze veelal alleen maar moeilijker. Waar gaat de pomp voor worden gebruikt, hoe wordt de pomp opgesteld, wat moet de pomp kunnen? De vijverpompenkeuzetabel helpt u op weg!

AUGA Water Bewegen - AquaFlow en VarioFlow pompen - 900x540

Bewegen met AquaFlow circulatiepompen

Voor kleinere waterprojecten zijn de AF pompen de ideale pompen. Met zuigkorf geschikt voor onderwater gebruik. Als de zuigkorf wordt verwijderd, kunnen deze pompen ook droog opgesteld worden in een pompput, mits altijd onder de waterspiegel opgesteld. Toepassing voor filtersystemen, watervallen en fonteinen.