AUGA AirFlow aerator voor beluchting en tevens als ijsvrijhouder in de winter

Of het aan de Nederlandse successen tijdens de Olympische Winterspelen 2014 heeft gelegen, is ons niet bekend.

De beluchtingspompen worden sinds kort in Rusland verkocht voor het vitaliseren van stilstaand water, dat vooral in de zeer warme zomermaanden grote problemen kan veroorzaken; zoals vissterfte door zuurstofgebrek en overvloedige algengroei.

Naast het bestrijden van vissterfte en zweefalgen zijn de apparaten ook in de winter uitstekend te benutten als ijsvrijhouder. Toepassing in brak water is geen probleem, de pompen zijn uit gietbrons vervaardigd en hiertegen bestand.

Aerators zijn onderwater motoren die voorzien zijn van een speciaal hiervoor ontworpen propellerwaaier. Deze brengen grote hoeveelheden water in beweging, met een laag benodigd motorvermogen.

Door de stroomsnelheid van het water wordt automatisch zuurstof via een venturi meegezogen en gemengd met de waterstroom. Deze zuurstofrijke waterstroom verbetert de waterkwaliteit en verlaagt de watertemperatuur, waardoor algengroei tegengegaan wordt.

Voor grote waterprojecten worden combinaties gebruikt van AirFlow en Flow pompen, de eerste zorgt voor beweging met zuurstofmenging, de Flow serie brengt nog grotere hoeveelheden water in beweging over langere afstanden.

Auga Water Vitaliseren met een AirFlow beluchter dient tevens als ijsvrijhouder